Markku Kylmäsen mietteitä ja kuulumisia - keskustelufoorum/blogi – 03.08.2017

 USKALLA TULLA PAREMMAKSI!

Teemme MKCF:ssä töitä sen eteen, että tuottaisimme asiakkaillemme mahdollisimman paljon hyötyä ja hyviä tuloksia, olivat ne yritysten menestymisen eväitä tai ihmisten välistä ymmärtämistä, arvostusta ja kunnioitusta.

      

Talous, henkilöstö, prosessit...johto...kaikki ovat tiukilla ja nyt  mitataan kaikkea, yrityksen menestymistä ja tulosta omistajilleen, asiakastyytyväisyyttä, henkilöstön viihtyvyyttä... you name it! Johtajat ovat tässä tilanteessa vaikeassa asemassa, kuten niin paljon esille tuodaan ja "tiedetään". Mitäs jos lähdettäisiin muiden arvioinnista ja "syiden etsimisestä muualta" sijaan katsomaan itse peiliin.

Mikä on todellinen tilanne, missä mennään, mitkä ovat yrityksen/organisaation ongelmat. Oletuksista "kyllä me nämä tiedetään" faktoihin ja ko. asioiden vaikutuksen arviointiin.  Kun tilanne on selvillä sitten katse omaan osaamiseen ja johtamiskykyyn! Missä vahvuudet ja mitä ovat todellisia puutteita yrityksen ja oman menestymisen kannalta?

Uskallatko tunnustaa asiat ja tehdä tarvittavat toimenpiteet vai kuristatko mieluummin ruuvia muille ja leikkaat taloudellisen tuloksen tavoittelussa niitäkin asioita, joita pitäisi kehittää ja lisätä?!

Mitäs jos tartuttaisiin johtamiseen, toimintaympäristöön, haasteisiin ja toiminnan ja johtamisen systemaattisuuteen?  "Näytetään niille..." Laitetaan orkesteri kuntoon ja soittamaan yhdessä asiakkaan toivomia säveliä!

                     

Tämä tekstiversiona oheisena!

  • Uskomme, että  ongelmat saadaan ratkaistua ja yhteisiin tavoitteisiin päästään yhdessä, yhdistämällä,osaaminen ja voimavarat... Näyttöä tästä on. Mitäs jos kokeilisimme?!? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f8d/1.5/16/1f914.png 
  • Tiedämme, kuinka moni yritys ylläpitää laatu-, ympäristö- ja/tai turvallisuusjärjestelmää lähinnä muodollisuutena saamatta  = ottamatta siitä sitä hyötyä liiketoiminnalle ja sen tuloksille, mitä voisi tai pitäisi. Asioita ei johdeta yrityksen vaan henkilöiden tarpeiden perusteella  - prosessijohtaminen on vain hehkutettu "kyllä me osataan" pain in the ass. Ei toimi pätkääkään... 
  • Yli 30 vuoden kokemuksella, hyvillä menettelyillä ja esimerkeillä ja tietäen kuinka saada asiat toimimaan voimme auttaa. Prosessien toimimattomuudesta, turhasta ja tehottomasta toiminnasta, henkilöstön ylikuormittumisesta ja turhautumisesta, johdon huonoista tuloksista  ... VOI päästä pois/välttyä!  Asioitten oikein ja tuloksellisesti tekeminen on paljon helpompaa kuin uskotaankaan, yhdessä, tiimissä. 
  • On yrityksen olemassa olon ja tulevaisuuden kannalta kalliimpaa - ja tyhmempää - jättää asiat hoitamatta, laittamatta kuntoon kuin panostaa omaan tulevaisuuteensa oikeilla perusteilla ja pohjalla.
  • Ulkoista asiantuntemusta voi hyödyntää ilman suurta projektiakin tuloksellisesti. taloudellisesti ja opiksi ottaen. Sitä vartenhan asiantuntijat ovat - auttavat selviämäään itse omin voimin.
  • Oman tilanteen  plussat ja miinukset pitää tietää, selvittää itse tai selvityttää ja sitten pistää toimeksi. Kukaan muu ei sitä tule puolestasi  tekemään.

Uskallallatko parantaa yritystäsi ja itseäsi, kehittää  ja kehittyä!? Uskallatko rehellisesti tunnustaa puuttteesi ja organisaatiosi/yrityksesi puutteet?!

Uskomme yritysten mahdollisuuksiin ja kilpailukykyyn jos tarvittavat asiat tehdään.  

Suunta pitää olla selvä eikä se saisi vaihtua jatkuvasti!

sdjfsakfjkasödlkflöaskflöasdkflö